Menu
Din Indkøbskurv 0

Zen og kunsten at låse plukning.

Skrevet af Chris Dangerfield on

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at et af de spørgsmål jeg regelmæssigt modtager (for det andet selvfølgelig 'Hvor er min ordre?') 'Hvor lang tid tager det mig at lære at vælge låse?' Nogle gange er det ikke så opmuntrende, bare en simpel 'Hvor længe indtil jeg kan vælge låse?', Eller lejlighedsvis en simpel 'Hvor lang tid tager det?' Jeg ville ikke blive overrasket, hvis jeg en dag fik en e-mail med koldt spørger 'Hvornår?', Sådan er naturen af ​​vores øjeblikkeligt tilfredsstillende, engangskultur, hvor rejsen betragtes som en forhindring og destinationen alt. Jo, vi vil alle åbne den forfærdelige ting, men det er ikke åbningen, der gør det hele umagen værd: Hvis åbningen var alt, var der til det - brug en nøgle. Jeg gør mit bedste for at besvare alle zillion-a-day e-mails, jeg modtager som en online lås pluk sælger, men denne får min ged. Det savner så meget, det smeder en ellers utroligt eksplosion. Den serie af liv i den hurtige bane; Det har ingen tid til finesserne af vores korte liv, detaljer og afligheder, uden hvilke vi er rent passive. Hvis du spørger mig, hvor længe det tager at lære at vælge låse, spørger jeg dig: "Hvor mange låse?".

Låseplukning er en kunst, for så vidt som den engagerer låsevælgeren med en bestemt stræben efter sandhed, der er et element af dissidens, en protest til en konventionel politik (sikkerhed), hvad en lås er til, hvordan den skal fungere og hvordan det skal bruges. Låseplukning - i det væsentlige godartet i sig selv - indkapsler mange af de temaer, der har inspireret mennesket til at bevæge sig ud over ikke kun det, der forventes, men også ud over, hvad man troede var muligt. Åbning af en lås er den samme som summen af ​​dens dele. At vælge en lås er mere, meget mere. Jeg sælger ikke lock-picks, jeg handler med den uendelige modsætning af gåder.

Hvorfor, når jeg har en nøgle, forstyrrer jeg at vælge? Hvorfor, når jeg har en pick gun, forstyrrer jeg at støde, så rake, så indtryk, låser? Svaret er zen-lignende virkelig. Åbning af låsen er ikke mit mål, jeg går tabt i låsens åbning, og et sted inden for det endeløse paradigme finder jeg mig selv. Mit engagement er med poesien i et puslespil - en logisk tilgang til en mekanik mod et etableret middel. Jeg skubber pins, jeg holder en Nth mm af en shearline for at arbejde min egen vej rundt om et andet design. Det er som at danse op ad trappen. Der er en nemmere måde at komme til toppen, men det bliver ikke husket, trappen vil diktere mig ud over mig selv uden for mig - næsten slet ikke selv. Ved at danse op ad trappen genvinder jeg min bevægelse, jeg laver et sted for mig selv i mit eget rum frem for at blive dikteret af det sædvanlige flow af former. Låseplukkere, i deres støvede jeans og falmede T-shirts, går ud i stil, minimal, delikat, men brash, til glidede pins og trætte metaller. Så mange pinger og klik kombinerer i dette orkester med ikke-åbning, at når vi sidder på denne lille opera, hunched og frowning, er vi langt væk fra det slagne spor, vi følger ikke en sti, vi laver en ny .

Så hvor lang tid tager det at lære at vælge låse? Måske en time, måske en dag måske en uge? Hvor længe vil det tage dig at blive en låseplukker? For evigt, hvis du er heldig.

 

 


Del denne post← Ældre Post Nyere indlæg →

Væskefejl: Kunne ikke finde asset snippets/ecom_footer.liquid