Menu
Din Indkøbskurv 0

Hvordan bliver jeg låsesmed? Hvor meget bør en låsesmed koste?

Skrevet af Chris Dangerfield on

Hvordan bliver jeg låsesmed? Hvor meget skal en låsesmed koste?

Interview med en låsesmed

Disse og flere spørgsmål vil blive besvaret af nogen, der kender – Lee Kimberly fra A2B London Locksmiths – en låsesmed med næsten to årtiers professionel låsesmederfaring. Jeg vil gerne takke Lee for denne samtale og håber, at enhver, der er interesseret i at vælge låse eller måske blive låsesmed, eller bare lære mere om låsesmed, vil få noget ud af det. God fornøjelse….

Professionel låsesmed Lee Kimberly har arbejdet som låsesmed i Greater London-området i over atten år. Da UKBumpKeys er den største detailforretning med låseplukning i landet, får UKBumpKeys en masse spørgsmål om låsesmed, såsom: Hvor meget skal en låsesmed koste? Hvordan får jeg en god låsesmed? Kan du anbefale en god låsesmed? Samt folk, der stiller spørgsmål som: Hvordan bliver jeg låsesmed? Hvordan uddanner jeg mig til låsesmed? Og mere. Så jeg tænkte, hvorfor ikke spørge nogen, der ved det. Mine spørgsmål er inde FREMHÆVET. Lad os gøre det!

Hej Lee, tak fordi du gav os din tid, det er meget værdsat. Du har arbejdet som låsesmed i næsten to årtier, hvordan kom du ind i låsesmed, hvad var din uddannelse, og kan du fortælle os om dit første egentlige låsesmedjob?

Tak fordi du spurgte. Der er en masse myter og mysterier omkring det at være låsesmed, især i starten, så jeg håber, jeg kan hjælpe. Da jeg var ni, mistede min lærer i skolen en nøgle til en hængelås, som åbnede det stationære skab. Efter ti minutters panik forlod han lokalet for at søge hjælp, og jeg huskede et gammelt afsnit af tv-programmet "The Saint", hvor hovedpersonen brugte en papirclips til at åbne en hængelås. Som børn gør, skubbede jeg bogstaveligt talt bare en bøjet papirclips ind i hængelåsen og flyttede den rundt, og den åbnede den. Rent held! Da min lærer kom tilbage, blev han overrasket og lettet, da den tabte nøgle lå i skabet. Det var sådan en fantastisk summen, at åbne den første lås, og jeg vidste, at der var mange flere låse, jeg kunne prøve at vælge. Vidste du, at den gennemsnitlige husstand har omkring tredive låse? Jeg har i hvert fald fået fejlen, og lige siden har jeg været fascineret af låse, hvordan de virker, og hvordan man kan besejre dem på en ikke-destruktiv måde. Det lykkedes mig at åbne en gammel kombinationscykellås, vi havde, samt en af ​​de små pengekasser – der var ingen penge derinde, men det var stadig en summen. Faktisk har jeg fundet ud af, at mange låsesmede er, eller har været, fans af magi og eskapologi, hvilket giver mening.

Det er bemærkelsesværdigt lig min historie – jeg og min bror plejede at lave sjove telefonopkald og løb op for regningen. Så til sidst satte mine forældre en lås på telefonen. Det går et stykke tid tilbage, så det var en af ​​de gamle opkaldstelefoner. Jeg tror, ​​det var mere mangel på forståelse end viden, men jeg troede, at skraberen fra vores tånegleklippere kunne passe i låsen. Det gjorde de, og uden at vide noget om teknikken, rykkede jeg låsen op. Den næste telefonregning var et helt mysterium for mine forældre! Jeg begyndte også at trylle som barn og lavede min GCSE mundtlige eksamen om Harry Houdini. Jeg behøvede ikke at skrive det ned eller noget, da jeg allerede vidste så meget om ham. Jeg gætter på, at det er den fascination af at gøre noget, du ikke burde være i stand til - du burde ikke kunne ændre farven på et kort, du burde ikke være i stand til at undslippe en spændetrøje, der er ophængt på hovedet i vand, og du burde ikke kunne åbne en lås uden nøgle. Hvad med din træning?

Uddannelsesmæssigt tilmeldte jeg mig i starten mange kurser og bestod forskellige niveauer, kurser, der blev afviklet af Mesterlåsesmede, der havde et godt ry, og jeg lærte meget. De lærte mig, hvad jeg skulle vide for at fortsætte og til sidst blive en professionel låsesmed. Der er dog nogle kurser, som lover verden, men som ikke lever op til hypen. Jeg vil råde alle, der ønsker at blive låsesmed, til at lave så meget research som muligt. Tal med folk, der har gennemført de kurser, du kigger på, og se, om der er sociale beviser eller anmeldelser af kurserne online.

Låsesmede job, løn og skoleoplysninger | MPR

Ja, jeg har hørt nogle mareridtshistorier om nogle kurser, folk, der betaler ublu penge og efter tre dage knap ved, hvordan de skal vælge en pin-cylinder. Jeg har fået mange mennesker til at skrive til mig med skøre historier, hvor de for eksempel gjorde et fire-dages kursus, fik et meningsløst certifikat og begyndte at annoncere for deres låsesmedvirksomhed. Det er overflødigt at sige, at de brugte mange penge, købte en masse værktøj, og når det kom til det, vidste de ikke, hvad de lavede og gav op. Hvordan ville du ellers foreslå folk at lave den nødvendige forskning?

Se efter fora til valg af låse, der er for eksempel en masse på Facebook, søg bare på Facebook efter "låsevalg", og du vil se masser. Gå efter dem med store tal, da du vil få en bredere vifte af råd og erfaring. Hvis der er mange mennesker der, kan du spørge om forskellige kurser i dit område, eller bare bede om forslag. Andre mennesker vil enten være enige eller uenige, så du får en fornemmelse af, hvilke kurser der respekteres, og måske endnu vigtigere, hvilke kurser der ikke er. Jeg vil også foreslå, at du finder vores præcis, hvad du får. Bliv ikke solgt på smart markedsføring og flotte hjemmesider, alle kan lave dem. Brug tid på at spørge præcist, hvad du vil lære, hvor mange mennesker er på kurset, hvor længe kurset har stået på, og hvad forholdet mellem vejleder og studerende er. Hvis der er én lærer og tredive elever, vil du stort set blive overladt til dig selv, hvilket jeg vil foreslå ikke er et godt kursus. Stil spørgsmål, og spørg rundt, så du kan sammenligne priser og finde ud af, hvad du rent faktisk vil lære. Husk også, at du bliver nødt til at tage flere kurser, da der er meget mere til låsesmed, som låseplukning. Så vær realistisk omkring, hvad et kursus vil give dig, og hvad du ellers skal lære længere nede.

Mit første rigtige job nogensinde var en dame, der blev låst ude af sin ejendom. Hun havde travlt og skyndte sig ud uden sin nøgle. Jeg ville lyve, hvis jeg fortalte dig, at jeg var afslappet, selvom jeg havde en masse viden og havde øvet mig i flere måneder; alt fra låseplukning til låsemontering og reparation af låse. Men i virkeligheden var jeg meget nervøs, og mit sind kørte, jeg blev ved med at tænke "Hvad nu hvis jeg ikke kan gøre det her? Hvad hvis jeg ikke kan få hende ind, hvad så?” Men efter et stykke tid lærte jeg at bevare roen og tro på mine evner. Hvis du ikke har den selvtillid – betyder det normalt, at du ikke har de nødvendige evner, og at du ikke burde gøre det. Så jeg ankommer og får adgang til døren, tjekker låsen og det omkringliggende område. Cylinderen på kundens dør var en grundlæggende Yale-natlås, ikke svært, men et arbejde, der kunne være en smerte, hvis du går i alle våben, der brænder. Efter at have dobbelttjekket, at dette var den eneste lås, vi havde at gøre med, (kunder har en tendens til at glemme at fortælle dig om sekundære låse, dette er faktisk lidt af en kæledyrsangst for mig), besluttede jeg at prøve at åbne låsen. Hun sagde, at nøglen var inde, så alt, hvad jeg skulle gøre, for at få døren op. Et hurtigt stød med PTFE-spray, en bumpnøgle af god kvalitet og to tryk på bumphammeren senere var døren åben. Aflastning hele vejen rundt. Derefter fik jeg for vane at stille en masse spørgsmål før hvert job for at sikre, at jeg har en plan. Kunder er ofte i en tilstand af panik, især hvis det er en nødlåsning, men endda blot at skifte låse, fordi hjemmesikkerhed forståeligt nok er vigtig for dem. Så jeg forsøger at berolige dem og få så meget information ud af dem som muligt. En kunde undlod at fortælle mig, at hendes nøgle hang op i gangen, cirka to meter fra døren – havde jeg vidst, at jeg kunne have sat en stang derind og fået fat i nøglen. Jeg fortalte hende også, at det var et dårligt sted at opbevare hendes nøgler, netop af den grund.

Spørg din lokale låsesmed om den rigtige mængde vindue

Vi bliver ofte bedt om at anbefale låsesmede, da jeg tror, ​​at folk måske med rette er opmærksomme på potentielle risici som at blive opkrævet en formue eller arbejde under standard. I en branche, der er ret hemmelighedsfuld, hvad ville du foreslå, er nogle af måderne, hvorpå folk kan afbøde risiciene og sikre, at de får nogen, der vil udføre et professionelt arbejde og ikke overbelaste dem?

Anbefalinger er den bedste måde at sikre, at du får en låsesmed, der har en god track record, mund til mund er stadig den bedste måde at sikre, at du får en anstændig professionel. Hvis en ven fortæller dig, at de skulle ringe til en låsesmed, og de var tilfredse med arbejdet og prisen, så tag nummeret og læg det i din telefon. Du ved ikke, hvornår du måske har brug for en låsesmed, og hvor meget tid vil du have til at lave research, hvis du er låst ude i regnen? Desværre har vanen med at ringe til det første nummer fundet på en Google-søgning en tendens til at føre dig mod useriøse låsesmede, der citerer lave priser og derefter firdoble prisen, mens de er på stedet. Tjek altid, at den låsesmed, du ringer til, har kundeanmeldelser på tværs af en række forskellige platforme, der er masser af anmeldelsessider derude, så brug dem. Og igen, gør dette, før du har brug for en låsesmed, så du har et par valg, du har undersøgt på forhånd, og får tallene i din telefon. Bed også om billed-id, hvilket ikke er en urimelig anmodning, og et erhverv, som en låsesmed gerne vil give disse oplysninger – tag også et billede af det, igen, en anstændig låsesmed vil ikke have noget imod det og vil forstå det fuldt ud. Pristilbud bør inkludere moms og eventuelle WCS (Worst Case Scenarios), så du har en bedre forståelse af potentielle stigninger i omkostningerne, før noget arbejde udføres. Hvis låsen er defekt, og de ikke kan åbne den, skal de måske udskifte den for eksempel, hvilket naturligvis vil øge prisen. Har låsesmeden uniform på? Har de en troværdig hjemmeside? Ring til mindst tre forskellige låsesmede og sammenlign deres priser, deres vurdering af jobbet og deres holdning. Billig betyder ikke dygtig, og dygtig betyder ikke billig, og med det mener jeg, at telefontilbuddet på XNUMX pund kan være tiltalende, men i mange tilfælde bruger svindleren dette til at få bookingen.

nogen, der laver et rod med låseplukning

Det leder mig meget pænt over på mit næste spørgsmål, det vi bliver spurgt mest om - Hvor meget skal en låsesmed koste? Hvordan ved du, hvad du skal opkræve en kunde, og kan du nedbryde de variabler, der indgår i prissætningen af ​​et låsesmedjob?

Prissætning er et meget svært spørgsmål at besvare. Jeg undgår bestemt ikke spørgsmålet, men mange faktorer spiller ind i et citat. Type lås eller låse, afstand til klient, tidspunkt på dagen (eller natten), hvor meget af en nødsituation er det? Alle disse faktorer og mere skal overvejes, før prisfastsættelsen kan afsluttes. En klient kan have en grundlæggende natlås, de er låst ude kl. 1 og kun 3 km fra dig, men en anden klient kan have en højsikkerhedslås, kl. 2, de er 14 miles fra dig. Så prisen tilpasses hver enkelt kunde. Der er ikke en national takst for specifikke låsesmedtjenester, men det, jeg vil sige, er at undgå låsesmede, der annoncerer meget lave priser, da de har tendens til at være dem, der vil komme med en undskyldning for at bore din lås, udskifte låsen og derfor retfærdiggøre en oppustning af prisen . Mens en anstændig, etisk låsesmed måske er i stand til at vælge låsen, lave en ny nøgle til dig og opkræve halvdelen af ​​prisen – selv når deres oprindelige tilbud var det højeste af de to. En god, højtuddannet låsesmed vil give dig en "Fra X til Y" prisklasse og vil bruge flere teknikker for at få din lås åben ikke-destruktivt, i stedet for at tage den nemme vej, som også vil koste dig flere penge.

Lokal låsesmed nær mig Hotsell, 60 % RABAT | www.propellermadrid.com

Hvad udgør størstedelen af ​​dit låsesmedarbejde? De fleste mennesker antager, at låsesmedning er nødopkald, hvor folk er kommet hjem kun for at opdage, at de har mistet deres nøgler eller låst dem inde i huset. Men er det virkeligheden? Kan du fortælle os lidt om den mangfoldighed af arbejde, du rent faktisk udfører?

Nødkald er en meget lav procentdel af bookinger. Låseinstallationer, reparationer, justeringer, dørjustering, fejlbehæftede UPVC-problemer og tømrerarbejde udgør hovedparten af ​​det arbejde, vi udfører. Personligt har jeg fundet ud af, at handymen eller bygherrer er en faktor i problemer relateret til låseproblemer, da de ikke passer dem korrekt. Meget af tiden synes jeg, at jeg rydder op i det rod, en anden har lavet.

 Hvis nogen vil være låsesmed, hvad vil du råde dem til at gøre, hvor skal du starte? Jeg formoder, at spørgsmålet er: Hvordan bliver man låsesmed?

Erhvervet vil ikke være for alle. Det kan virke som et meget fedt job, hvor du er tidens helt, men i virkeligheden er det ikke ni til fem. Oftere end ikke bliver du ringet op på alle tidspunkter af dagen og natten, i barske vejrforhold, i vanskelige scenarier, hvor du virkelig skal tænke ud af boksen for at få arbejdet gjort. At være låsesmed vejer tungt på dit personlige liv. For at tjene til livets ophold er du altid på vagt, og ingen uge er ens. Det er ikke så økonomisk stabilt, som du måske tror, ​​da dit overskud afhænger af efterspørgslen. Jeg forsøger ikke at afskrække nogen fra at blive låsesmed, da jeg elsker jobbet og er næsten tyve år nede, men det er et vanskeligt job, som kræver engagement svarende til en brandmand eller læge for eksempel.

Mit råd er, at hvis du virkelig vil være låsesmed, skal du lave dit hjemmearbejde og forske i fantastiske låsesmeduddannelsesskoler. Undgå de tre og fem dages kurser, der ikke rigtig lærer dig noget. Guide dig selv mod detaljerede kurser og frem for alt øv, øv, øv. Og bliv ved med at lære hele tiden, følg med i ny låseteknologi og nye låseplukketeknikker og værktøjer. Internettet har gjort dette meget nemmere, så brug det. Hvis du ikke holder dine færdigheder skarpe, vil du ikke være effektiv, når det er nødvendigt.

Du har været låsesmed i lang tid, hvad er det eller de mærkeligste job, du har haft?

Jeg har så mange mærkelige jobs, jeg kunne fortælle jer om, men en, der skiller sig ud, var, da jeg blev kaldt til en herre, der blev låst ude på grund af sin hund. Han forklarede, at han gik ud for at hente nogle dagligvarer, og da han kom hjem, ville hans nøgle ikke dreje i låsen. Grunden til, at hans nøgle og lås ikke virkede, var heller ikke, at der var et problem med dem, men fordi, da han efterlod sin Grand Danois hjemme alene, havde hunden for vane at hoppe op ad døren. Når hunden gjorde dette, ville den ved et uheld ramme snib-knappen (som låser låsen indefra) og i princippet midlertidigt deaktivere låsen, selv fra nøglen. Synet af en kæmpe hund, der stirrer på dig gennem brevkassen, er ikke for de svage, især når jeg ikke lugter bekendt, og hunden nok ser mig som en trussel. I hvert fald kom kunden ind igen med min hjælp, og låsen blev ændret til en, som hunden ikke kunne deaktivere, da den sprang på døren.

 Tak, Lee. For alle, der gerne vil være låsesmed eller overvejer at gøre karriere ud af deres låseplukkehobby, vil helt sikkert få noget ud af dine svar. Bedste ønsker.

En fornøjelse – big up låsesmedene!

©Chris Dangerfield 2022


Del denne post← Ældre Post Nyere indlæg →

Væskefejl (layout/temalinje 861): Kunne ikke finde asset snippets/ecom_footer.liquid